Erop uit: geocaching!

Eindelijk! Het lijkt wel of we de lente hebben overgeslagen, maar met deze zomerse temperaturen kunnen we eindelijk weer lekker naar buiten. Tijd om wat te ondernemen met de kinderen! Maar die hebben niet altijd even veel zin om bijvoorbeeld te wandelen. Een goede manier om kinderen tóch te motiveren om te wandelen is het moderne schatzoeken: geocaching. Meer weten over geocaching? Lees dan gauw verder!

Wat is geocaching?

Eerder schreef ik al een blog met tips om je kinderen aan het wandelen te krijgen. Eén van de tips is om een activiteit voor onderweg te verzinnen. Eén van onze trouwe volgers liet ons in een eerder interview kennis maken met geocaching. Geocaching is dé perfecte activiteit voor tijdens het wandelen! Kinderen vinden wandelen vaak maar saai, maar met geocaching hebben ze een doel: schatten zoeken.

Bij geocaching ga je met behulp van gps en aanwijzingen op zoek naar verstopte containers (caches). Deze caches zijn door het hele land te vinden, dus ook bij jou in de buurt! Ze variëren in grootte, van extreem klein tot heel groot. Zó is de één dus makkelijker te vinden dan de andere. Daarnaast is in de wat grotere caches kans dat er een kleinigheidje inzit voor de kinderen. Maar let op: het is de bedoeling dat je er iets anders instopt als je er iets uithaalt.

Hoe begin je met geocaching?

Om te beginnen heb je niet meer nodig dan je telefoon en een goede dosis zin. Download als eerste de app ‘Geocaching’ in de App Store of in de Play Store. In de app staan alle verstopplaatsen in de buurt. Nu is het tijd om de zoektocht te beginnen! Je kan starten met een eenvoudige, dus niet al te kleine schat. Vergeet vooral niet wat kleine speelgoedjes mee te nemen om een mogelijk cadeautje in een cache te ruilen.

Geocaches waar je zeker naar op zoek moet gaan

  1. GC2JV5X – Van “Kluis tot Kookhuis”

Voor deze populaire geocache moet je een bezoekje nemen aan de grote markt van Maastricht. Ga hier op zoek naar een speciale kluis om daarmee de geocache te vinden. Een leuk uitstapje naar een mooie stad en het vergt heel wat speurwerk.

  1. GC1C6 & GC198 – “First Dutch” & “Amsterdam Urban 1”

Deze twee geocaches zijn erg bijzonder! Ze zijn in 2001 geplaatst en zijn daarmee de eerste twee, en dus oudste, geocaches van Nederland. Zeker een mooie, nostalgische toevoeging aan je lijst!

  1. GC4WKAK – “Op De Kermis”

Deze reeks van 7 geocaches is te vinden in Nijmegen en omstreken en staat volledig in het thema van de Kermis. De caches zijn er vrolijk uit, dus dat zullen de kinderen vast leuk vinden. Op naar Nijmegen dus!

 

Heb je al ervaring met geocaching? Of wil je het een keertje proberen? Ik lees het graag in de reacties (:

Geef een reactie