6x de leukste spelletjes voor grote gezinnen

Jezelf thuis vermaken is iets wat we de afgelopen periode wel geleerd hebben. Zoals ik in één van mijn eerdere blogs al vertelde, zijn er genoeg activiteiten om thuis te doen. Houd bijvoorbeeld een spelletjesmiddag of -avond. De perfecte activiteit voor een groot gezin! Maak het gezellig en let the games begin! In deze blog deel ik een aantal leuke spelletjes voor het hele gezin.

Toepen

Toepen! Het enige wat je nodig hebt is een kaartspel én maximaal 8 spelers. Ideaal dus voor een groot gezin. Bij ons thuis is een kaartspelletje altijd een goed idee. Je krijgt het snel onder de knie, duurt niet de hele avond en het is lekker competitief! Bij toepen speel je meerdere rondes, verdeeld in vier slagen. Degene die de laatste slag wint, heeft de betreffende ronde gewonnen! Benieuwd naar alle spelregels? Je leest ze hier:

https://www.speluitleg.com/toepen/

Monopoly

Wel zin in een lange zit? Speel dan monopoly! Een echte klassieker, leuk voor jong én oud. Je speelt monopoly met 2 tot 6 spelers en er zijn veel verschillende edities met ieder een ander thema. Een avondje met het hele gezin in de weer met nepgeld, kopen, verkopen en onderhandelen. Gegarandeerd een leuke avond! Als je een beetje tegen je verlies kan tenminste (;

Regenwormen

Er zijn ook verschillende dobbelspellen die leuk en geschikt zijn om met een groot gezin te spelen. Probeer eens regenwormen! Dit spel kan je spelen met 2 tot 7 personen. Het is laagdrempelig en een potje duurt niet al te lang. Je probeert zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen door de dobbelstenen te gooien. Maar pas op: je kan je regenwormen ook weer verliezen door een mislukte worp óf diefstal door de andere spelers. Regenwormen is een beetje een geluksspel, maar er komt ook zeker tactiek bij kijken.

Uno

Uno is het perfecte spelletje voor grote gezinnen. Het is leuk met 2 spelers, maar net zo’n succes met 10 spelers. Leg steeds een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool op de ervoor gespeelde kaart, maar let goed op de actiekaarten en het bluffen van je tegenstanders!

Yahtzee

Yahtzee is ook al een echte klassieker! Wij spelen dit veel tijdens vakanties of weekendjes weg. Het is namelijk super makkelijk mee te nemen. Je gooit met de dobbelstenen en vult zo steeds scores in op je scorepapiertje. Probeer zo onder andere een grote straat, full house of zelfs Yahtzee te gooien. Vrij eenvoudig, maar super leuk! Voordeel: je kan het met zo veel spelers spelen als je wilt, dus ook opa en oma of vriendjes en vriendinnetjes kunnen aansluiten.

Hints

Mis je de actie tijdens een bord-, dobbel-, of kaartspel? Probeer dan eens een potje hints! Zoek woorden/films/personen/voorwerpen op of bedenk ze zelf, print ze uit op papiertjes en uitbeelden maar!

Wat zijn jullie favoriete spellen? Ik lees het graag in de reacties (:

Geef een reactie