Zó vier je Koningsdag 2021 thuis

Morgen, 27 april, vieren we weer de verjaardag van onze koning! Ook dit jaar doen we dat door het coronavirus opnieuw thuis. Máár Woningsdag kan net zo leuk zijn. Hebben jij en de kids nog geen plannen voor deze vrije dag? Met deze activiteiten is Woningsdag een gegarandeerd succes!

Zorg voor het échte koningsdaggevoel

Zorg om te beginnen voor een echt Koningsdaggevoel. Tover je huis om tot Oranjeparadijs en haal zo Koningsdag naar je eigen woonkamer. Hang vlaggetjes op, blaas ballonnen op, trek oranje kleding aan en schmink de Nederlandse vlag op je gezicht. Nu kan de dag, volledig in stijl, beginnen!

Ga iets bakken

Bakken is wat mij betreft altijd een goed idee! Een leuke activiteit én je hebt iets lekkers te eten. Maak bijvoorbeeld oranje-tompoucen of cupcakes. Versier de cupcakes in oranje stijl, zo kunnen de kinderen even al hun creativiteit kwijt.

Houd een rommelmarkt!

Net als op een normale Koningsdag kun je thuis prima een rommelmarkt houden. Gewoon voor je eigen deur! Hartstikke leuk voor al je buren. Laat de kinderen wat spullen uitzoeken en bedenk samen een passende prijs. Leg een kleedje neer, plaats de spullen erop en het verkopen kan beginnen! Je kan ook limonade of zelfgemaakte cupcakes verkopen. Let natuurlijk wel op het afstand houden (;

Organiseer Koningsspelen

Zin om er een actieve dag van te maken? Organiseer dan een Koningsspelen voor het gehele gezin! Een dag vol spelletjes, leuk voor jong én oud! Denk aan spelletjes als:

  • Leg wat snoepjes in een bak met water en probeer met je mond, en zonder handen, zo snel mogelijk de snoepjes te vangen.
  • Rijg wat stukjes ontbijtkoek of spekjes aan een touw. Hang deze op of laat ‘m door iemand vasthouden. De koekhapper moet met een blinddoek en zijn/haar handen op de rug de koek van de lijn happen.
  • Hiervoor heb je een fles, een spijker en een stukje touw nodig. Grote kans dat je dit al in huis hebt! Maak de spijker aan het touw vast en bind de andere kant van het touw om de middel van de speler. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de spijker in de fles te dopen.
  • Maak een parcours met obstakels in de tuin en laat iedereen deze zo snel mogelijk afleggen.

Wat zijn jullie plannen voor Koningsdag? Laat het me weten in de reacties (:

Geef een reactie