Pasen! 5x leuke knutselwerkjes

Aankomend weekend is het Pasen! Eén van mijn favoriete feestdagen. Het blijft gek om een feestdag niet met de gehele familie te kunnen vieren. Toch heb ik veel zin in de vrije dagen en een heerlijk uitgebreid paasontbijt. Even wat quality time met ons gezin. We gaan, net zoals met kerst, weer aan de knutsel! In deze blog deel ik een aantal leuke paas-knutselwerkjes ter inspiratie!

Eieren schilderen

Een klassieker om mee te beginnen: eieren schilderen! Een paasontbijt is natuurlijk niet compleet zonder geschilderde eieren. Gebruik afgekoelde hardgekookte eieren en beschilder deze met verf naar keuze. Dit kan water-, acryl- of eierverf zijn. Geen verf in huis of wil je het jezelf wat makkelijker maken? Gebruik dan watervaste stiften om op de eieren te tekenen. Leuk voor jong én oud (;

Paashaas eierdop

De geschilderde eieren moeten natuurlijk wel een mooi plekje krijgen op tafel. Deze paashaas eierendoppen zijn daarvoor hartstikke geschikt én leuk om te maken! Je maakt ze door de paashaas uit een wc-rol te knippen. Vervolgens kan je de eierdop verven, versieren en een leuk gezichtje geven. Knutselen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Paasmaskers

Zelf de paashaas uithangen? Knutsel dan deze maskers! Pak een papieren bordje, knip ‘m doormidden en knip er twee ooggaten in. Maak het masker af door er een gezichtje en een paar oren op te plakken. Lijm er tot slot een stokje aan of maak elastiekjes vast voor om de oren. Tada! Niet van echt te onderscheiden (;

Bloemetje

Haal de lente in huis met dit leuke knutselwerkje! Knip een bloem uit gekleurd papier en versier deze met stift, verf of stempels. Plak vervolgens een muffinvormpje in het midden van de bloem. Aan de achterkant plak je tot slot met plakband een rietje of stokje vast. Creatief en vrolijk!

Kuikenknijpers

Heb je mooie paastakken in huis? Perfect! Versier ze met deze schattige paasknijpers. Je maakt ze door houten wasknijpers in een vrolijk kleurtje naar keuze te verven. Vervolgens plak je er wat veertjes, een paar ogen en een snaveltje op. Hang ze in de paastakken en jouw huis is helemaal paas-proof!

Ik hoop dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen van deze paas-knutselwerkjes. Welke gaan jullie thuis maken? Laat het me weten in de comments (:

Geef een reactie