7x herkenbare dingen voor mensen met een groot gezin

Een groot gezin is gezellig druk en nooit saai. Met vijf kinderen is er altijd wel gezelligheid om me heen. Zelf vind ik het heerlijk om zo’n groot gezin te hebben. Maar het is ook zeker een uitdaging en niet altijd rozengeur en maneschijn. Rommel, lawaai, chaos. Het hoort er allemaal bij. Heb je een groot gezin? Dan zijn deze 7 dingen gegarandeerd herkenbaar!  

 Je bent nooit alleen

In een groot gezien heb je bijna altijd mensen om je heen. Je hebt niet vaak een moment voor jezelf. Dus echt even in je eentje ontspannen zit er niet snel in. Maar voordeel: er is altijd wel iemand om iets mee te doen of om mee te praten. En als je een keer alleen thuis bent, vind je dit best wel gek en mis je de rest stiekem toch een beetje.

Er is altijd lawaai en rommel

Lawaai is onderdeel van een groot gezin. Veel mensen betekent nou eenmaal veel geluid. Vooral kinderen kunnen, zacht gezegd, nogal aan de luide kant zijn. Zeker als het er veel bij elkaar zijn. Naast geluid maakt ook rommel onderdeel uit van het huis. Wasgoed hier, schoenen en speelgoed daar. De laatste keer dat het huis helemaal schoon en opgeruimd was? Ik kan het me niet meer herinneren..

Iedereen deelt alles met elkaar

In een groot gezin deelt iedereen van alles en nog wat met elkaar. Kinderen in een groot gezin hebben dan ook totaal geen probleem met delen. Ze delen kleding, speelgoed en vaak ook een kamer met elkaar. Alles voor ieder kind kopen kost nou eenmaal veel geld én veel moeite. Dan blijf je bezig. Maar als je het mij vraagt is goed kunnen delen een hele waardevolle eigenschap!

Kinderen zijn vroeg zelfstandig

Je kinderen zijn vroeg zelfstandig. Je kan als ouder namelijk niet overal tegelijk zijn. Al snel leren de kinderen om van alles zelf te doen. Van zelfstandig aankleden tot brood smeren en het opruimen van hun kamer. En dit is juist alleen maar positief. Zo groeien je kinderen op tot sterke zelfstandige personen.

Het duurt eeuwig voordat iedereen ’s ochtends klaar is

Ontbijten, douchen, tandenpoetsen, spullen pakken. Met een groot gezin is het ’s ochtends nog nét wat drukker. De een staat te lang onder de douche en de ander wil zijn bed niet uitkomen. Klaarmaken duurt daarom eeuwig. Is iedereen eindelijk klaar om te vertrekken? Dan moet er altijd nog wel iemand naar de wc of op zoek naar zijn schoenen.

Namen door elkaar halen

Een groot gezin betekent veel kinderen en dus ook veel namen. Je hebt als ouder veel aan je hoofd en het kan geregeld voorkomen dat je je vergist in een naam. Geen zorgen, we doen het allemaal. En de kids? Die wennen er wel aan. Uiteindelijk reageert vast wel een keer de goede (; 

Herkennen jullie deze dingen? Laat het me weten in de reacties! (:

Geef een reactie