Kinderkleding online shoppen: hoe doe ik dat?!

Winkelen met (kleine) kinderen: niet de beste combinatie als je het mij vraagt. Ze willen niet mee, doen moeilijk met passen of willen zelfs helemaal niets passen. Ik begrijp het wel, maar frustrerend is het ook. Ik vind het namelijk belangrijk dat mijn kinderen in fijne kleren lopen en dat het lekker zit. Dus een gokje wagen en niet passen, daar ben ik normaal gesproken niet zo’n fan van. Maar nu moét ik wel. Je zou denken: wacht nog even, dan kun je weer naar de winkels. Maar soms heb je dingen nodig die niet kunnen wachten en ook buiten coronatijd is het soms efficiënter om online wat te bestellen. Hoe doe ik dat, als er niets gepast kan worden? Je leest het in deze blog!

Meten = weten

Vaak worden maten in leeftijden gegeven, maar dat vind ik tricky. Niet ieder kind in die leeftijd heeft dezelfde lengte, dus daar wil ik liever niet op gokken. Op iedere kledingwebshop vind je een maattabel. Gebruik deze! In deze tabel vind je precies wat de maten van de kledingstukken zijn en kun je (bijna) helemaal zeker zijn dat het gaat passen. Toch te groot? Geen probleem, een kledingstuk op de groei komt soms best goed van pas.

Reviews

Voor de één een open deur, de ander kijkt er nooit naar: reviews! Ik lees ze vaak. Als ik nog onbekend ben met een merk, lees ik ze op de website van het merk én pak ik de social media kanalen erbij. Op Instagram- of Facebookpagina’s van webshops staan vaak afbeeldingen waarop kinderen de kleding dragen. Zo kan ik een goed beeld krijgen van hoe de kleding valt. Zeker weten doe je het natuurlijk niet, maar het is een fijn hulpmiddel. Doe er je voordeel mee!

Retourneren mogelijk?

In de meeste gevallen kun je je bestelling gewoon terugsturen. Maar check dit altijd eerst even, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het zou zonde zijn als je zit met een kledingstuk dat niet past en je kunt fluiten naar je centen. Je vindt het retourbeleid vaak in de FAQ-pagina op de website of je kunt contact met het desbetreffende bedrijf opnemen. Scheelt veel gedoe achteraf!

Houd het bij het oude

Liever voor een veiligere keuze? Als online shoppen voor jou een tussenoplossing is – vanwege corona – shop dan bij merken en winkels die je al kent. Je weet hoe de maten vallen en hoe de kwaliteit is. Logische keuze dat je het hier dan voorlopig even bij laat. De winkels gaan ooit weer open, dus dan is er genoeg tijd voor discussies met je kinderen die niet willen passen. Heeft toch ook zo z’n charme 😉

Pimp oude kledingstukken

Durf jij het toch niet helemaal aan om online kinderkleding te shoppen? Dan is het pimpen van huidige kledingstukken ook geen gek idee. Verzamel oude broeken, T-shirts en truien en werp eens een kritische blik op oude lakens, stukjes stof en sjaals. Ook kraaltjes, oude sieraden, linten, stukjes kant, glitters en veertjes kunnen je kleding een nieuwe uitstraling geven. Een naaimachine is handig, maar ook met alleen naald en draad kom je een heel eind. Zoek op internet naar ideeën en aan de slag maar! Zelf je kleding pimpen is bovendien niet alleen erg leuk maar ook nog eens goed voor het milieu. Win-win!

Hoe doe jij dit met je kind(eren)? Ben je inmiddels al een ster in online shoppen of kun je niet wachten om weer op pad te gaan? Ik lees het graag in de reacties!

Geef een reactie