De ultieme thuis-kerst in een paar stappen!

Vanavond is het kerstavond. De feestdagen hebben een iets andere invulling nodig dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken. Ik kijk er naar uit! Een paar dagen vrij en even alle aandacht voor elkaar. Ik kan me voorstellen dat je graag met je familie aan een uitgebreid diner had gezeten, maar ik heb een aantal tips om een onvergetelijke thuis-kerst met je gezin te beleven! Benieuwd hoe ik dat aanpak? Lees snel verder.

Sleep-over bij de boom

Leg op kerstavond alle matrassen (of luchtbedden) in de woonkamer bij de kerstboom. Doe de lampjes in de boom aan en zet een echte familiekerstfilm (lees: Home Alone) op. Hoe knus is dat?! Zorg voor wat lekkers voor de kinderen en schenk een glas wijn in voor jezelf. Voilà! De perfecte start van het kerstweekend van 2020.

Zorg voor een feestelijk ontbijt

Je begint je dag het beste met een stevig ontbijt. En laat je daar op 1e kerstdag nu alle tijd voor hebben! Rol samen met je kinderen croissantjes en zet de kerststol op tafel. Met z’n alle rustig de dag opstarten is altijd een waardevol moment voor mij en met kerst is dit extra gezellig. Wat mag er volgens jou niet ontbreken bij het kerstontbijt? Ik ben benieuwd!

Verken het bos

In coronatijden mogen we niet veel, maar naar buiten met het gezin is nog geoorloofd. En doe dat ook! Zoals ik in een van mijn eerdere blogs al schreef, is het belangrijk om soms even naar buiten te gaan. Ook in deze bizarre tijd. Kies een route die je nog niet vaak gewandeld hebt en geniet van je gezin. Laat ze spelen in het bos en houd afstand van andere wandelaars. Zo ga je veilig op pad.

Zet die hapjes maar op tafel!

De feestdagen en lekker eten horen nou eenmaal bij elkaar. Aan het einde van de dag komen bij ons tijdens kerst de hapjes op tafel en is het druk in de woonkamer en keuken. Overal staat normaal gesproken wel wat familie. Ik zal het zeker missen, maar ook nu zorg ik gewoon voor de benodigde boodschappen. Lekker eten en drinken met de kinderen en als ze er geen zin meer in hebben met die korte spanningsboog, mogen ze best een film aanzetten. Dan hebben ik en mijn man ook nog wat quality time 😉

Dineren maar!

Ieder jaar zorgt de hele familie voor het kerstdiner. Iedereen maakt wel wat en samen zetten we een feestelijke maaltijd op tafel. Dit jaar heb ik mijn kinderen laten kiezen wat ze willen eten én helpen ze in de keuken. Nu heb ik het geluk dat ze dit sowieso al gezellig vinden, maar zo voelt het toch een beetje als de reuring die er normaal is in huis. Heb je geen idee wat je kunt klaarmaken voor een groot gezin? Ik schreef er twee weken geleden over: mijn favoriete winterse recepten. Mijn kinderen kozen voor friet met stoofvlees. Goede keuze!

Neem tijd voor jezelf

En dan is kerstavond en eerste kerstdag eigenlijk alweer voorbij. Normaal gesproken zou ik op tweede kerstdag het andere deel van de familie zien, maar nu hebben wij niets gepland. En dat is stiekem best lekker. Ik heb eindelijk weer even tijd om aan dat ene boek te beginnen en ik ga lang in bad liggen. Geen verplichtingen waar je aan het eind van het jaar eigenlijk te moe voor bent. Tweede kerstdag wordt voor mij me-time! En de kinderen? Die vermaken zich vast wel met Disney+, gamen en Netflix. Mag ook best, zo in de kerstvakantie.

Ik ben benieuwd hoe jullie kerstdagen eruit zien dit jaar. Ga je toch even langs bij opa en oma of andere familie? Of zit je met de handen in het haar wat betreft de invulling van deze dagen? Misschien heb je wat aan mijn tips. Ik hoop in ieder geval dat het een fijne periode wordt en dat je met frisse moed 2021 in stapt. Voor dit jaar was dit de laatste blog, ik hoop je weer te zien in 2021 met nieuwe onderwerpen, uitdagingen en tips voor grote gezinnen.

Hele fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Geef een reactie