DIY kerstversiering voor kinderen

We zitten midden in december! Een maand die staat in het teken van familie, vrienden en gezelligheid. De feestdagen zullen er iets anders uitzien, maar ik ga er alsnog een feestelijke maand van maken. Met het oog op het vele thuis zijn én de kerstvakantie, wil ik mijn kinderen nu extra entertainen. Maar hoe doe ik dat als we niet bij opa en oma langs kunnen? En een aantal dagen weg zit er nu ook niet in. Daarom wordt het weer een periode om te knutselen en ditmaal voor de kerst! Ik zet een aantal DIY (Do It Yourself) ideeën voor je op een rij, dus lees gauw verder!

Knutselkerstboom

Ook dit jaar zet ik gewoon de kerstboom op. Ik kan niet wachten zelfs! We doen dit altijd met het hele gezin met kerstmuziek op de achtergrond en – natuurlijk – inclusief discussie over wie de piek op de boom mag zetten. Geen zin in het gedoe van een kerstboom? Of is er even geen budget voor? Ik kwam via Pinterest een leuk alternatief tegen! Je kan van kerstlampjes een kerstboom op de muur maken. Knutsel zelf de versiering en je bent klaar! Geen uitvallende boom en tóch heel gezellig.

Het oude keukengerei in een nieuw jasje

Toevallig laatst de keuken helemaal opgeruimd? Of liggen er nog wat houten lepels en spatels die je niet meer gebruikt? Mooi! Deze zijn namelijk perfect als kerstdecoratie. Je kan ze beschilderen en versieren met verf, glitters, kraaltjes en ga zo maar door. Je maakt er een kerstman van, een rendier of Olaf van Frozen! Je kunt je kinderen helemaal los laten gaan. Zet ze in een mooie vaas et voilà: helemaal in de kerstsfeer.

Tover ballonnen om tot rendieren

De papier-mâché projecten heb ik inmiddels wel gehad – en mijn kinderen ook – dus ik kwam een ander idee tegen! Je hebt er wel ballonnen voor nodig, maar gelukkig niet de oude kranten en plakkerige lijm. Blaas ze op, beschilder en beplak (toch een beetje lijm) de ballonnen en je hebt een alternatieve oplossing voor bijvoorbeeld rendiertjes. Je kunt ze met een touwtje aan elkaar vastmaken en ophangen.

Zuurstokken voor in de boom

Op Pinterest zag ik nog een leuk knutselwerkje voorbij komen! Als je een kerstboom hebt, kun je deze natuurlijk versieren met kerstballen, lichtjes, slingers, koekjes en… met zuurstokken! Maar dan helemaal zelfgemaakt. Je kent ze vast wel; die zachte gekleurde ijzerdraadjes. Rijg hier kraaltjes aan en je tadaaa je hebt een zuurstok! Deze kun je tussen de kerstballen hangen of je fleurt er een andere plek in huis mee op. Een makkelijk knutselwerkje maar wel heel gezellig.

Knutsel jij ook extra met je kinderen in de decembermaand? Ik ben benieuwd naar jullie creaties, laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie