Mijn favoriete winterse gerechten

Mijn jongens spelen graag een potje voetbal buiten (zelfs in deze kou) en komen dan vlak voor het eten binnen. Het liefst zet ik dan meteen een lekkere warme maaltijd op tafel. Vooral in de winter vind ik dat heerlijk: van erwtensoep tot kaasfondue, het is ideaal met een groot gezin. Benieuwd wat ik in de winter graag voorschotel? Je leest het in deze blog!

 

Erwtensoep

Een Hollandse klassieker en favoriet bij ons aan tafel: goed gevulde erwtensoep. Volgens de traditie is hij op z’n best als een lepel rechtop blijft staan in de soep. Vooral met een groot gezin is dit een ideaal. Een grote pan met brood en je bent klaar! Als ik wat over houd – wat niet vaak gebeurt – vries ik het in. Albert Heijn heeft een makkelijk recept en geeft ook nog tips hoe je de soep het beste kunt invriezen!

 

Stamppot

Van hutspot tot andijviestamppot of toch liever boerenkoolstamppot? Je kan alle kanten op met dit gerecht! Het is simpel en je kunt variëren met verschillende groenten. In een van mijn vorige blogs lees je over mijn favoriet: andijviestamppot met Oosterse twist.

 

Ovenschotel met rode kool gehakt

Via Lekker en Simpel heb ik een top recept gevonden! Wat ik zo ideaal aan een ovenschotel vind, is dat je het van tevoren al klaar kunt maken. Laat dat nu net de uitkomst zijn bij een groot gezin! Ook bij dit recept heb je veel mogelijkheden. De één doet er appel bij en de ander kiest voor aardappelschijfjes.

 

Stoofvlees met friet

Dit vind ik een echt zondagsgerecht. Het kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat. Stiekem houd ik niet zo van koken, maar in het weekend sloof ik me graag wat meer uit. De keuken ruikt heerlijk als je dit klaarmaakt en de kinderen zijn natuurlijk blij als er friet op tafel staat 😉 Via Albert Heijn kwam ik een fijn recept tegen wat het proberen waard is.

 

Kaasfondue

Last but not least: kaasfondue! Als je kaasliefhebber bent, is dit een top gerecht. Ik krijg er altijd een beetje hetzelfde gevoel bij als ik met mijn gezin ga gourmetten. Met z’n allen druk bezig met je broodje in de kaas dippen en oppassen dat er niets van je prikker afvalt. Ook met kaasfondue kun je meer variëren dan je denkt. Alles wat je lekker vindt kun je op tafel zetten, zoals komkommer, paprika, tomaat, wortel en ga zo nog maar even door. Ik vind dit ook een ideaal gerecht voor tijdens Sinterklaasavond of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan met kerst. Een tip: gooi de ramen even open nadat jullie klaar zijn met eten. Je kunt wel raden waar je woonkamer naar ruikt na zo’n avond met een grote pan kaas. 😉 Ben je nog op zoek naar een recept? Check de website van Uit Pauline¢s Keuken dan eens!

 

Wat zijn jouw favoriete wintergerechten? Ik lees het graag in de comments!

Geef een reactie