Het grote gezin van … Kitty en Joost

In de rubriek ‘Het grote gezin van …’ zet ik steeds een ander groot gezin in de spotlight. Wat maakt het hebben van een groot gezin zo leuk? Hoe combineer je alles? En wat is de favoriete gezinsactiviteit? Deze week: Kitty (39) en Joost Verboord (42). Ze hebben samen vijf prachtige kinderen en ik mocht een kijkje nemen in hun gezinsleven door ze te interviewen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Druk, druk, druk

Samen hebben Kitty en Joost vijf kinderen: Janne (9), Joeri (7), Jente (5), Jippe (3) en de jongste Jouke (1,5). Twee jaar geleden zijn ze verhuisd naar Veghel, het geboortedorp van Kitty, om hier aan een groot project te beginnen. Ze zijn namelijk aan het zwoegen om van hun klusboerderij een droomwoning te maken. Dit in combinatie met een groot gezin én allebei (meerdere) banen zorgt voor veel drukte in huis. Maar klagen doen ze niet, want ze vinden het heerlijk die drukte.

Droom die uitkwam

Als klein meisje riep Kitty al op een boerderij te willen wonen met een gezin van zes. Deze droom is werkelijkheid geworden en onlangs heeft ze haar vijfde kindje gekregen. “Ik heb altijd het idee gehad dat een groot gezin mij gelukkig zou maken en dit kan ik achteraf bevestigen.”, vertelt Kitty. En of ze trots is op haar gezin? Zeker! “Als ik mijn vijftal samen ergens zie spelen of zie wandelen dan knap ik uit elkaar van trots. Alle vijf zijn ze verschillend, en toch zo hetzelfde.”

Nooit stil

Het allerleukste aan een groot gezin hebben, is volgens Kitty en Joost toch wel de gezelligheid. “Er is altijd wel iemand thuis en je voelt je nooit alleen. De kinderen zijn echte broers en zussen, die ook wel eens ruzie maken, maar we zijn een ontzettend hecht team.”

Planning is essentieel

Echte nadelen van het hebben van een groot gezin ervaren ze niet: “Het voelt natuurlijk om een groot gezin te hebben en als er iemand niet thuis is, lijkt het alsof we uit balans zijn.” Kitty voegt eraan toe dat het natuurlijk wel flink aanpoten is om alles draaiende te houden. En dat een klusboerderij niet altijd mee helpt. Maar met een strakke planning gaat iedereen naar zijn of haar sportclub, spelen ze met vriendjes en vriendinnetjes en kunnen ze daarnaast nog genoeg leuke dingen doen.

Samen op pad

Als gezin gaan ze graag erop uit om een wandeling te maken of het bos te verkennen. Ook zijn ze allemaal fan van geocaching. “We zijn dan op zoek naar de leukste schatten en ontdekken ondertussen nieuwe plekken en leren interessante dingen.” Sinds afgelopen jaar hebben Kitty en Joost ook een museumkaart aangeschaft: dit valt erg in de smaak! Naast deze uitjes staan ze te popelen tot de keuken helemaal af is, want dan kunnen ze weer samen bakken en koken. Heerlijk!

Volg je hart… dat klopt altijd!

Om zo’n groot gezin draaiende te houden heeft Kitty twee tips: “Volg je hart, dat klopt altijd! En zorg goed voor jezelf, ook Duracell batterijen moeten opgeladen worden.”

 

Ben jij benieuwd naar wat voor tips Kitty nog meer geeft? Je ontdekt ze op haar Instagrampagina.

Geef een reactie