5x thuisactiviteiten tijdens de herfstvakantie

Voor regio Noord is de vakantie al begonnen en de rest van het land mag er ook bijna aan geloven. Heerlijk! Of toch niet zo, nu de maatregelen weer aanscherpt zijn? De herfstvakantie zal er voor velen anders uitzien dan normaal gesproken, maar het hoeft niet minder gezellig te zijn! Deze week zet ik 5 leuke activiteiten op een rij die je samen met je gezin kunt doen.

1. Appeltaart bakken

Het is herfst dus het is echt weer tijd om appeltaart te bakken! Samen met het hele gezin kun je je hiermee vermaken: de een schilt en snijdt de appels, de ander vet de bakvorm in en ga zo maar door. Ik ruik de geur van appeltaart al en hoor mijn kinderen juichen als de taart klaar is. Aanvallen!

2. Thuisbioscoop

Een uitstapje naar de bioscoop is nog mogelijk, maar dit kun je natuurlijk ook thuis organiseren. Leg je woonkamer vol met kussens en dekens en zet een echte familiefilm op. Dit kan makkelijk via Netflix, Videoland of Disney+ met voor ieder wat wils. Vergeet geen snacks in te slaan, het is immers vakantie dus dan mag het!

3. Naar het bos

Voor degenen die een park of bos in de buurt hebben: maak hier een grote wandeling! Kinderen vinden dit over het algemeen heerlijk en kunnen al hun energie kwijt. Ze rennen tussen de bomen door (of klimmen erin) en jij hebt (samen met je partner) ook even wat tijd voor jezelf. Ideaal! Na afloop kun je thuis warme chocomel of een kop thee drinken. Het ultieme herfstgevoel!

4. Schrijf een brief of stuur een videoboodschap naar opa en oma

In deze tijden is het wat ingewikkeld om opa en oma te zien. Dat is soms een verdrietige situatie, maar we doen wat we kunnen om ze gezond te houden. De kinderen zullen vast verlangen naar een knuffel van oma en een spelletje spelen met opa. Je kunt daarom samen een brief schrijven en een knutselwerkje of tekening maken om deze naar ze te sturen. Tegenwoordig heb je ook opties om een videoboodschap te versturen. Dit kun je bijvoorbeeld via Vidley doen.

5. Voorstelling

Kinderen laten graag zien wat ze allemaal kunnen en daarom kun je een voorstelling plannen. Laat ieder kind een toneelstukje, dansje, drummen of een liedje zingen waarbij ze zich mogen verkleden. Papa of mama kan het presenteren en iedereen enthousiast aankondigen. Een gezellige avond en daarna zijn ze moe om heerlijk te slapen. Wat mij betreft een aanrader!

Met deze 5 activiteiten is mijn herfstvakantie gevuld! Ik laat ze zelf bepalen wanneer we wat gaan doen en heb er erg veel zin in. Hebben jullie nog tips voor andere activiteiten? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie