Eenvoudig tandenpoetsen met de Tandenpoes App

De hele dag gewerkt, eten gekookt en de afwas gedaan. Het liefste plof je nu samen met je partner op de bank om vervolgens na vijf minuten al in slaap te vallen. Maar helaas, de kinderen moeten nog naar bed worden gebracht. Dit lijkt een kwartiertje werk, tenzij jouw kinderen een hekel hebben aan tandenpoetsen. Voor ons was het tandenpoetsen lange tijd elke avond weer een mini drama. Ik heb verschillende dingen geprobeerd om het leuker te maken: liedjes zingen, mijn eigen tandenpoetsen in de hoop dat ze het na doen of een verhaaltje vertellen. Niets hielp en de frustratie werd groter! Maar inmiddels heb ik dé oplossing: de Tandenpoes App. Je lees er meer over in deze blog.

Twee keer per dag, twee minuten poetsen

Het is voor iedereen – dus ook voor (kleine) kinderen – belangrijk om twee keer per dag twee minuten de tanden te poetsen. Poets ‘s ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor het slapen gaan. Hoewel kinderen het graag zelf willen doen, zijn ze er helaas nog niet toe in staat. Tenminste, totdat ze 10 jaar oud zijn. Vanaf 10 jaar kunnen de meeste kinderen zelfstandig poetsen, maar toezicht of en hoe dit gebeurt, blijft belangrijk.

De Tandenpoes App

Er zijn verschillende blogs geschreven over hoe je het tandenpoetsen van kinderen leuker en makkelijker kunt maken. De tips en tricks vliegen je om de oren! Ik heb werkelijk waar van alles geprobeerd – en geloof me dat is veel met vijf kids – maar er is weinig dat me écht geholpen heeft. Behalve dus de Tandenpoes App. Ik hoor je al denken: een app? Dat dacht ik ook. Want we willen met z’n allen toch dat onze kinderen júist minder afhankelijk worden van die smartphones? Klopt! Toch is dit echt een aanrader! De app is ontwikkeld door de GGD samen met de GroeiGids en helpt kinderen van 2 t/m 6 jaar en hun ouders bij het tandenpoetsen. In de eenvoudige app zit een timer waarop de Poetspoes een dansje doet, en zingt wat er gepoetst moet worden. Mijn zoons waren direct onder de indruk, veel leuker dan mama’s dansjes natuurlijk 😉

Leuk én informatief

Naast de timer en het tandenpoetsen zelf, staat er nog veel meer informatie in deze app. Bijvoorbeeld waarom je überhaupt je tanden moet poetsen en wat suiker met je tanden kan doen. Super informatief en op een leuk manier verteld, zodat kinderen het ook echt begrijpen. Ook is de app een hulpmiddel voor kindjes die bang zijn voor de tandarts. Met filmpjes wordt getoond wat een tandarts bij een controle allemaal doet. Zo kun je je zoon of dochter goed voorbereiden op het volgende bezoek aan de tandarts.

De app is gemakkelijk te downloaden en je telefoon heb je altijd bij de hand. Wat mij betreft de perfecte oplossing om veel gezeur te voorkomen. Mijn zoons en ik zijn fan!

Geef een reactie