Kijktip! Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol in quarantaine’

Kennen jullie de serie ‘Een Huis Vol’ van KRO-NCRV? Wij zijn fan! Dit succesvolle programma gaat over het dagelijkse leven in een groot gezin. Een aantal grote Nederlandse gezinnen wordt een aantal maanden gevolgd en we krijgen een leuk kijkje in hun hectische gezinsleven. Inmiddels zijn er al 9 seizoenen uitgezonden en op maandag 13 juli start het 10e seizoen. Dit keer een speciale editie waarin we zien hoe de gezinnen omgaan met de coronacrisis. Wij kunnen niet wachten…

Favoriet bij ons thuis

Mocht je ‘Een Huis Vol’ nog niet kennen, dan is het absoluut een aanrader om op NPO Start de afleveringen terug te kijken. Wij genieten van de situaties die voor ons zo herkenbaar zijn. Een eenvoudig uitje naar de supermarkt is met het hele gezin een enorme onderneming en een dagje naar een pretpark of dierentuin is chaotisch maar extra genieten met zoveel kinderen. Als groot gezin is het bijzonder leuk om andere grote gezinnen van zo dichtbij te volgen. En niet alleen ikzelf zit aan de buis gekluisterd, ook de kids vinden het een fantastisch programma.

Een groot gezin en Corona

Hoe redt een groot gezin zich in deze bijzondere tijd? Hoe is het om wekenlang met zoveel mensen in één huis ‘opgesloten’ te zijn? Hoe verloopt het thuis les geven aan acht of meer kinderen? En hoe wordt het huishouden draaiende gehouden? Dit en meer gaan we zien in het 10e seizoen van ‘Een Huis Vol’. Familie Buddenbruck, familie Jelies en familie Kraan kennen we nog van seizoen 9. Zij laten ons zien hoe het is om in thuisisolatie te zijn. De quarantainetijd kent diepte- en hoogtepunten voor de gezinnen en wij krijgen een kijkje in de keuken. 

De Baumgards en Quaedackers zijn terug

Naast de drie gezinnen uit het vorig seizoen maken we deze serie opnieuw kennis met twee oudgediende families uit eerdere seizoenen: de familie Baumgard uit Den Haag en de familie Quaedackers uit Heerlen. De familie Baumgard is vanaf het allereerste seizoen mijn favoriet. Het was altijd een feest om te kijken naar de avonturen van dit vrolijke, muzikale gezin. Wij waren dan ook erg teleurgesteld toen ze er vier jaar geleden mee ophielden. Maar goed nieuws: de Baumgards zijn terug! Inmiddels woont het gezin met zestien personen in hun woning in Den Haag en dat betekent dat er dus een kleine Baumgard bij is gekomen. Ook de familie Quaedackers is terug van weggeweest. Leuk ook om dit gezin weer te volgen.

Kortom: genoeg redenen om vanaf maandag 13 juli weer voor de buis te zitten voor een nieuw seizoen van ‘Een Huis Vol’. Kijk jij ook mee? Laat het weten door een reactie achter te laten in de comments.

Geef een reactie