Inspiratie voor het inrichten van de kinderkamers

Voor kinderen is het belangrijk om een plekje in huis te hebben waar ze zich lekker kunnen terugtrekken. Al helemaal wanneer ze onderdeel zijn van een groot gezin. En waar kan dat nou beter, dan op hun eigen slaapkamer?! Ik besteed dan ook veel aandacht aan de inrichting van onze vijf(!) kinderkamers. En vind het belangrijk om een plek te creëren waar ze kunnen spelen, ontspannen en natuurlijk slapen. Een ruimte waar zij zich fijn voelen en die er ook nog eens leuk uitziet. Tegenwoordig zijn er zoveel opties en keuzes voor de inrichting en aankleding. Waar moet je beginnen? Met deze blog hoop ik jou te kunnen inspireren.

Creatief met verf

Wil je de kinderkamers een leuke kleur geven? Dan kun je ervoor kiezen om de hele muur te verven óf te gaan voor speelse kleurvlakken. Van een lambrisering tot mooie geometrische vormen. Van rechthoekige kleurvlakken tot een ronde cirkel. Ben creatief met verf en maak er een gezellig en speels geheel van.

Kies voor behang

Ga jij voor een eyecatcher in de kinderkamer? Kies dan voor gaaf behang. Van eenvoudig tot bondig en druk, van romantisch tot stoer. De keuze is reuze! En mijn kids vinden een muur met opvallend behang fantastisch. Ik zoek een aantal opties voor ze uit (om het iets minder stijlvolle Frozen of Ajax behang te voorkomen…) en laat ze dan daaruit zelf kiezen. Het maakt de kamer persoonlijk en meteen af.

Creëer een knus (lees)hoekje

De slaapkamer is voor kinderen – vooral wanneer ze onderdeel zijn van groot en druk gezin – een plekje om zich lekker even in alle rust te kunnen terugtrekken. Ik probeer daarom op al onze kinderkamers een knus leesplekje te creëren. Met veel kussens en knuffels, een gezellig leeslampje en het liefst een accessoire – zoals een doek of tipi tent – dat van dit plekje echt een soort ‘hutje’ maakt. Mijn kinderen zijn er dol op en staat ook nog eens onwijs schattig.

Laat zien dat speelgoed!

In deze blog geef ik tips voor het verbergen van (overtollig) speelgoed. Nu wil ik je juist inspireren het speelgoed van de kinderen te etaleren. Want de mooiste spulletjes van je kinderen, mogen best gezien worden. Gezellige boekjes, mooi houten speelgoed, leuke knuffels of de favoriete kledingitems. Hang het op, bevestig het aan de wand of zet het op een plankje. Leuk als decoratie en het maakt van de kinderkamer een gezellig geheel.

Een vloerkleed om het af te maken

Een vloerkleed is een onmisbaar item voor iedere ruimte wat mij betreft. Dus ook voor de kinderkamer. Een rustig vloerkleed of juist een opvallende variant. Een stijlvol kleed of eentje met speelprint waardoor het kleed ook nog een functie heeft. Stem het kleed af op de rest van de ruimte. Heeft de kinderkamer een druk, opvallend benahg, ga dan voor een basic vloerkleed. Zijn de muren en meubels mooi neuraal, kies dan voor een opvallend kleed. Tip: een kleed met dierenprint is bij mijn jongens favoriet 😉

Geef een reactie