Op vakantie in eigen land: 3 leuke familiecampings in Nederland

Het wordt een andere zomer dan we gewend zijn. Of we op vakantie kunnen naar het buitenland is nog maar de vraag. En dus is dit het perfecte moment om op ontdekkingsreis door ons eigen mooie land te gaan! Vanaf 1 juli mogen in Nederland de campings (en hun sanitaire voorzieningen) weer open. Ik heb alvast een aantal mooie familiecampings in Nederland voor jullie op een rij gezet. Wees er snel bij, want er is momenteel een ongekende piek in het aantal Nederlanders dat een campingplek of vakantiehuisje in eigen land boekt.

1.    Camping Julianahoeve | Renesse, Zeeland

Wie met het gezin naar Zeeland op vakantie gaat, heeft gegarandeerd een vakantiegevoel. Met een kustlijn van maar liefst 650 kilometer is er altijd wel een strand in de buurt. In de gezellige kustplaats Renesse vind je Camping Julianahoeve. Ik weet zeker dat mijn jongens zich hier prima zouden vermaken: de camping ligt direct aan zee, heeft een indoor speeltuin én een overdekt zwembad met een 80 meter lange turboglijbaan. En terwijl je kids meedoen aan de animatieclub, lees jij rustig een boekje voor je tent, chalet, zeelodge of bungalow. In de omgeving zijn prachtige fiets- en wandelroutes, leuke dorpjes en vele attractie- en speelparken. Kortom: genoeg te ontdekken voor jong en oud!

2.    Camping de Krim | De Cocksdorp, Texel

Dit jaar geen Ibiza, Sardinië of Kreta, maar genieten van onze eigen Waddeneilanden. Dat scheelt een boel geld qua vliegtickets! Op het Nederlandse eiland Texel vind je Camping De Krim. Een echte familiecamping, vlakbij het strand. Op de camping kun je zelf je tent, caravan of camper neerzetten, of een accommodatie huren. Wat dacht je van een trekkershut of compleet ingerichte glampingtent? Voor de kids is het lastig kiezen: er is een zwembad, indoor kinderspeelparadijs, stoere buitenspeelterrein, klimpark, ‘glow in the dark’ midgetgolfbaan, bowlingbaan, recreatieprogramma en fitnessruimte … En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle strandactiviteiten!

3.    Vakantiepark Dierenbos | Vinkel, Brabant

Ook in Brabant is het goed vertoeven met een groot gezin. Op vakantiepark Dierenbos bijvoorbeeld. Met ruime kampeerplaatsen in een bosrijke omgeving is dit een heerlijke, ontspannende vakantie voor jong en oud. De kinderen vermaken zich prima in het binnen- en buitenzwembad, op de kinderboerderij of bij de bowlingbaan. Rondom het park vind je prachtige natuur en bovendien bevindt de camping zich vlakbij de gezellige stad ’s Hertogenbosch. Deze camping heeft regelmatig scherpe aanbiedingen (waaronder meerdere nachten gratis kamperen), dus goed om in de gaten te houden!

En mocht een vakantie er dit jaar voor jullie gezin niet inzitten, lees dan deze blog over de 5 leukste zomeruitjes voor een groot gezin. Ook schreef ik eerder een blog over het bezoeken van de leukste plekjes in Nederland met de NS. Deze blog vind je hier.

Geef een reactie