4 snelle low budget recepten voor grote gezinnen

Als ondernemer én moeder van vijf kids moet ik vaak puzzelen met de tijd. Vooral rond 18:00 uur is het spits hier in huis: de een komt thuis, de ander moet bijna naar voetbaltraining, weer een ander heeft hulp nodig bij een huiswerkopdracht… En tussendoor probeer ik ook nog ergens een gezonde maaltijd op tafel toveren. Die mag dus niet te veel tijd kosten en moet bovendien lekker en betaalbaar zijn. Met een groot gezin zijn de boodschappen immers al duur genoeg 😉 Inmiddels heb ik een aantal standaard low budget recepten voor grote gezinnen die hier thuis goed in de smaak vallen. Ik deel ze graag met je! 

Andijviestamppot met Oosterse twist

We eten hier thuis bijna iedere week stamppot. Ook in de zomer! Met stamppot kun je namelijk eindeloos variëren. Van de welbekende hutspot met rookworst tot een zomerstamppot met witlof en appel. Bovendien is stamppot een gezonde budgetmaaltijd: met niet al te veel ingrediënten tover je een voedzame maaltijd op tafel. Hieronder het recept voor één van mijn favoriete stamppot-recepten: een andijviestamppot met een Oosterse twist. De kosten liggen rond de 2,00 euro per persoon.

Pasta met groentesaus en hamblokjes

Als ik écht weinig tijd heb, ga ik voor een pasta. Ik probeer dan te variëren in groenten, vlees of pastasoort. Onlangs ontdekte ik een nieuw budget pastarecept: fusili met groentesaus en hamblokjes. Stond hier binnen twintig minuten op tafel; da’s nog eens fijn! De kosten liggen rond de 1,50 euro per persoon.

Chili sin carne

We eten hier thuis regelmatig een dagje geen vlees. Dat is gezond, goed voor de wereld én scheelt behoorlijk in de kosten. Er is één vegetarisch recept hier in huis waar iedereen blij van wordt, en dat is deze chili sin carne. Ik word er zelf ook heel blij van; niet alleen omdat ‘ie zo lekker en voedzaam is, maar vooral omdat ik ‘m binnen een handomdraai op tafel heb staan. De kosten (excl. de kruiden) voor dit recept liggen rond de 1,50 euro per persoon.

Snelle bami

Ook deze snelle bami is een favoriet hier in huis. In dit recept zitten al behoorlijk wat groenten, maar ik kijk ook altijd nog even in de koelkast of ik nog groenterestjes heb die ik extra kan toevoegen. Naar mijn mening kan er niet genoeg groente in een maaltijd zitten! En als ik onze jongens écht blij wil maken, dan warm ik er nog wat satésaus bij op. Smullen!

Ik hoop dat je inspiratie haalt uit deze snelle, low budget recepten voor grote gezinnen. Heb je zelf een lekker en makkelijk recept? Deel ‘m dan met ons! Zo helpen we elkaar verder.

Geef een reactie