10 familieauto’s geschikt voor een groot gezin


Ben jij op zoek naar een grote familieauto met ruimte voor het hele gezin? Dan komt deze blog goed van pas! Wij hebben inmiddels al meerdere merken en modellen versleten en vinden het iedere keer weer een hele uitdaging om een geschikte familieauto te vinden waar iedereen in past. Wanneer je een groot gezin hebt van 4 of meer kinderen – en je wilt geen busje – dan is de keuze nou eenmaal beperkt. Vaak hebben autodealers maar een heel klein aantal 7-zitters in het aanbod. Dat betekent stad en land afgaan om showrooms te bezoeken. In deze blog deel ik mijn eigen ervaringen met meerpersoons auto’s, gecombineerd met wat research werk online. Het resultaat is een overzicht van 10 betaalbare gezinsauto’s met voldoende ruimte en zitplaatsen. Deze blog maakt jouw zoektocht naar een grote familieauto hopelijk iets makkelijker!

 

1. Kia Carens

De Kia Carens is er in een uitvoering met 6 en 7 zitplaatsen. Helaas zijn de achterste stoelen niet goed geschikt voor volwassenen, of voor mijn lange puberende jongens 😉 Kinderen kunnen er wel prima zitten en als je de stoelen niet nodig hebt zorgt het voor een zee aan opbergruimte. Deze auto is veilig, biedt veel comfort en het interieur is op een hoogwaardige manier afgewerkt. De Kia Carens is een van de goedkoopste familieauto’s, zowel qua koop als financial lease. Ook tweedehands blijkt de Kia Carens een topper, bij de ANWB Wegenwacht zijn simpelweg geen noemenswaardige problemen bekend met deze auto.

 

2. Skoda Kodiaq SUV

De Skoda Kodiaq SUV is de grootste auto die ooit door het Tsjechische merk is gemaakt. Deze 7-persoons auto is stijlvol, comfortabel, sportief, efficiënt en heeft veel ruimte. De achterste rij is wederom wel wat krap dus niet heel geschikt voor lange reizen met grote volwassenen.

 

3. Citroën Grand C4 SpaceTourer

De Citroën Grand C4 SpaceTourer heeft 5 deuren, 7 zitplaatsen en valt in de categorie MPV (multi-purpose vehicle: een auto met veel ruimte en hoger dan een personenauto). Door het hoge comfort en de enorme ruimte is deze familieauto geschikt voor het rijden van lange afstanden. De derde zitrij – met aparte ventilatie – bestaat uit twee extra zitplaatsen maar deze zijn minder geschikt voor volwassenen. Wanneer de tweede zitrij naar voren wordt geschoven beschikt de derde zitrij over meer beenruimte maar dan voldoet de beenruimte op de tweede zitrij niet meer. De Citroën is vergeleken met veel andere auto’s met 7 zitplaatsen erg vriendelijke geprijsd. Het is volgens de kenners een van de beste 7 persoons auto’s die momenteel op de markt is.

 

4. Mazda 5

De Mazda 5 is in 2006 verkozen tot ‘Gezinsauto van het Jaar´. Een echte MPV met handige schuifdeuren en een flexibele indeling. Zeer ruim waardoor je met gemak 7 volwassenen kunt vervoeren, of véél bagage. Met een ingenieus systeem klappen de stoelen op de derde zitrij volledig weg in de vloer waardoor er een platte laadvloer ontstaat. Misschien dat deze Mazda niet bepaald sexy is, maar wel heel betrouwbaar. Let er bij de aanschaf van een occasion op dat de achterschokdempers niet lek zijn. Bovendien hebben de achterbanden de neiging onregelmatig te slijten, wat onnodig veel bandenlawaai veroorzaakt. Los van deze kleinigheden is de Mazda 5 een betrouwbare alleskunner.

 

5. Opel Zafira

De Opel Zafira heeft standaard 7 zitplaatsen waarbij de stoelen op de derde rij eenvoudig in de bodem verdwijnen en tevoorschijn gehaald kunnen worden wanneer dat nodig is. Deze familieauto is sportief met een 140 pk turbomotor, is erg comfortabel en is voor zijn gewicht ook nog eens erg zuinig. De ANWB Wegenwacht waarschuwt voor een hoog olieverbruik bij deze auto. Let er dus bij een occasion-proefrit op dat er niet te veel donkere rook uit de uitlaat komt. Een verstopte carterventilatie is de boosdoener, tijdig onderhoud voorkomt problemen.

 

6. Dacia Lodgy

De Dacia Lodgy is een ruime gezinsauto met 7 zitplaatsen. De ideale keuze om iedereen mee te nemen of om zoveel mogelijk spullen in te laden als je minder zitplaatsen nodig hebt. De Dacia Lodgy heeft Smart Seats waarmee je eenvoudig zorgt voor 5, 6 of 7 zitplaatsen. Op die manier is het een heel flexibele MPV die je in kunt delen op de manier die je op dat moment nodig hebt. Een ander voordeel van de Dacia zevenzitter is dat deze goed betaalbaar is. Dat is mooi meegenomen, want een groot gezin brengt natuurlijk al genoeg kosten met zich mee 😉

 

7. Fiat 500L Living

Wie denkt dat de Fiat 500 een klein autootje is, heeft de 500L Living nog niet gezien. Met plaats voor zeven personen is deze familieauto écht groot. De Fiat 500L Living biedt ontzettend veel ruimte, comfort en technologie. Bovendien is het een van de zuinigste auto’s in zijn klasse. Zelf ben ik echt fan van het uiterlijk van de Fiat 500. Ik houd van de mooie Italiaanse stijl.

 

8. Hyundai Santa Fe

De Hyundai Santa Fe is opvallend in alles. De auto heeft veel ruimte en veel veiligheidsvoorzieningen en oogt gedurfd, atletisch en stoer. Er zit meer ruimte in dan dat je aan de buitenkant misschien zou denken. Een geschikte 7-zitter, waarmee je heel het (grote) gezin in één keer kunt vervoeren.

 

9. Nissan E-NV200 Evalia

De Nissan Evalia is 100% elektrisch en biedt plaats aan 7 personen. Een duurzame keuze die bovendien heerlijk rijdt. De Nissan Evalia zit ontzettend veelzijdig in elkaar en is in slechts 40 minuten op te laden. Ideaal voor het hele gezin, bijvoorbeeld om alle kinderen naar school te brengen of ze juist op te halen als ze klaar zijn met sporten.

 

10. Peugeot Rifter

De Peugeot Rifter heeft een stoer en avontuurlijk uiterlijk, is goed geschikt voor outdoor-activiteiten en biedt ondertussen plaats aan maximaal 7 personen. Dat deze auto gemaakt is om op reis te gaan, blijkt uit de mogelijkheid om een grote kano of andere spullen op het dak te vervoeren.

 

Bron https://bynco.com/ en https://www.anwb.nl/

 

Meer lezen? Lees ook mijn laatste blogs! 

15 meivakantie-activiteiten in en rondom huis

De leukste Paas-knutselwerkjes voor kinderen

Je kinderen thuis les geven? Zo doe je dat!

Geef een reactie