De leukste carnavalspakjes voor kinderen


Carnaval staat weer voor de deur. Een paar dagen feesten, hossen en gezelligheid voor je kinderen én voor jou. Wij zijn er dol op! Voor mij is het ieder jaar weer passen en meten met de outfitjes. Al mijn kinderen willen namelijk het liefst een ander carnavalspakje dan het jaar ervoor. En dat snap ik ook wel. Bovendien, verkleedkleding kun je met kids nooit genoeg in huis hebben. Hier is het in ieder geval niet alleen tijdens de carnavalsperiode een hit ;-). In deze blog geef ik (budget)tips voor de leukste verkleedpakjes voor kinderen. Veel leesplezier, Alaaf!

 

Wat zijn de leukste DIY-carnavalspakken?

Is je kind fan van LEGO? Je kunt gemakkelijk in dat thema zelf een carnavalspak maken. Op deze website wordt uitgebreid uitgelegd hoe, inclusief YouTube DIY! Super eenvoudig, het enige wat je nodig hebt is een kartonnen doos, wegwerpbekers of bakjes, een scherp mesje, lijm(pistool) en wat verf of een spuitbus. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Andere leuke DIY-ideeën zijn: een egel-pakje, leeuwenkostuum of een indiaantje.

De leukste carnavalspakjes voor kinderen

 

Wat zijn betaalbare websites en winkels voor carnavalspakjes?

Met een groot gezin kost het heel wat tijd om voor ieder kind een carnavalspak in elkaar te knutselen. Daarom kijk ik ook naar andere opties. Het valt me op dat veel carnavalswinkels prijzige kleding verkopen. Zeker met meerdere kinderen wordt het dan een behoorlijke investering. Ik heb wat handige websites en winkels gevonden, waar je betaalbare en leuke carnavalspakjes kunt kopen voor je kind, maar ook voor jezelf!

Via Wish kun je heel leuke en betaalbare carnavalspakjes kopen. Zo heb je bijvoorbeeld voor 10 euro al een schattig kuiken carnavalspakje. Kijk wel even goed naar de levertijd. Wish is geen Nederlands bedrijf waardoor het vaak wat langer duurt voordat je pakketje binnen is. Naast Wish heb ik wat andere websites vergeleken. Op feestkleding.nl is op dit moment sale en kun je allerlei soorten carnavalskleding krijgen. Ook heeft H&M leuke carnavalskleding, hier kun je zowel online bestellen als in de winkel kopen. Dit zijn wel vooral onesies. Maar die zijn juist ideaal voor je kinderen tijdens het kijken van de carnavalsoptocht. Lekker warm en super schattig! Ook verkoopt Primark leuke onesies voor een betaalbare prijs.

De leukste carnavalspakjes voor kinderen

 

Ruilen met andere ouders

Op het schoolplein gaat het al een paar dagen over de carnavalskostuums. Vaak is de aanschaf van een nieuw carnavalspak best een uitgave, al helemaal met een groot gezin. Daarom kwamen we op het idee om met een paar ouders de oude carnavalspakken van de kinderen uit te wisselen. Mijn kinderen mogen zelf kiezen welke pakken ze willen ruilen, en welke ze liever nog even houden. Ook maak ik afspraken met ze over welke carnavalspakken ze leuk vinden om te krijgen, en welke liever niet. Op deze manier hebben de kinderen een nieuw pak, zonder dat het extra geld kost. 

 

Ben jij al helemaal klaar voor de carnaval? Heb je nog handige tips om aan carnavalspakjes te komen zonder daar veel geld aan uit te geven? Laat het weten in de reacties!

 

Meer lezen? Lees ook mijn laatste blogs! 

Hulp bij huiswerk

Disney+: dé streamingsdienst voor kinderen

Kinderbijslag en kindertoeslag: wat verandert er in 2020?

Geef een reactie