Disney+: dé streamingsdienst voor kinderen


Zijn jullie al bekend met Disney+? Dé streamingsdienst voor kinderen (en volwassenen) die september vorig jaar zijn intrede heeft gemaakt in Nederland. Ik ben fan! Sinds oktober hebben wij een abonnement en ik (maar vooral de kids) kunnen niet meer zonder. Onbeperkt toegang tot alle Disneyfilms. Wie wil dat nou niet? In deze blog deel ik de ins & outs van Disney+. Veel leesplezier!

 

Het ontstaan van Disney+

The Walt Disney Company dacht: wat Netflix kan, dat kunnen wij ook! En zo ontstond in 2019 Disney+. Dit betekende het einde van de samenwerking tussen Disney en Netflix. Het Disney aanbod werd van Netflix gehaald en op hun eigen streamingsdienst geplaatst. En ik kan het ze niet eens kwalijk nemen. In het begin dacht ik; een streamingsdienst met alleen maar content van Walt Disney Studios, dat kan toch nooit zoveel zijn? Nou, wel dus.

 

Het gebruik

Disney Plus werkt bijna hetzelfde als Netflix. Je kijkt onbeperkt naar documentaires, films en series zonder onderbreking voor een vast bedrag per maand. Bij Netflix betaal je voor een basisabonnement €7,99 per maand, voor een standaardabonnement €10,99 en voor een premiumabonnement betaal je €13,99 per maand. Disney+ is een tikkeltje goedkoper: een abonnement kost €6,99 per maand. Bij Disney+ is er maar één ‘soort’ abonnement. Je kunt hier met maximaal vier apparaten tegelijk op kijken. Je hoeft dus niet je abonnement te verhogen wanneer je met meer mensen tegelijk wilt kijken. Daarnaast kun je alle films downloaden. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat met je kinderen of een flink stuk moet rijden. Zorg dat je voor de rit een aantal films of series gedownload hebt, zodat het lekker rustig blijft achterin 😉

 

Het aanbod

Klaar voor een beetje nostalgie? Kijk dan samen met je kinderen naar een van de échte Disney klassiekers. Wat dacht je van de ‘oude’ versie van 101 dalmatiërs, Lady en de Vagebond of Assepoester. Maar ook Pixar films zoals Finding Nemo (en finding Dory!), Monsters INC., Toy Story en The Incredibles staan erop. Kijk jij, je partner of je kinderen liever naar Marvel-blockbusters, Pirates of the Carribean films of Star Wars saga’s? Dan kun je jezelf ook gelukkig prijzen. Daarnaast kun je kiezen voor een nieuwe film, zoals Dombo, Avengers: Endgame en Captain Marvel. Tot slot vind je op Disney+ een aantal mooie documentaires van National Geograpic. Ik moet eerlijk toegeven dat het aanbod mij positief verrast heeft. Voor gezinnen met kinderen vind ik het de perfecte streamingsdienst. Het maakt ook niet uit welke leeftijd je kinderen hebben, want voor ieder wat wils!

 

Gratis proefabonnement

Wil je Disney+ eerst uitproberen? Dat kan! De eerste zeven dagen zijn namelijk gratis. Zoek een juiste periode uit (bijvoorbeeld in de vakantie) en probeer het samen met je kinderen eens een avondje uit. Bevalt het toch niet zo goed als je dacht? Dan zeg je het binnen zeven dagen gewoon weer kosteloos op.

Ik ben benieuwd naar jullie mening. Heb jij al een abonnement op Disney+? En welke films of series zijn bij jullie kids favoriet? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie