Goedkoop uiteten met een groot gezin


Uiteten gaan met het hele gezin vind ik heerlijk. Gezellig samen eropuit trekken en niet zelf hoeven te koken en boodschappen doen. Helaas is het is best lastig om een kindvriendelijk, enigszins betaalbaar restaurant te vinden met lekkere en gevarieerde kindergerechten. Daarom heb ik mijn favorieten voor jullie op een rijtje gezet. Allen geschikt voor jong én oud. Doe er je voordeel mee.

 

Happy Italy

Tegenwoordig is deze fastfood Italiaan een begrip in heel Nederland. Ideaal wanneer je even snel een hapje wilt eten en niet te veel geld wilt uitgeven. Ze serveren pizza’s en pasta’s vanaf € 4,95. Bovendien zijn er genoeg leuke speelhoeken waar de kinderen zich prima kunnen vermaken tijdens het wachten.

 

Van der Valk

Wil je iets meer luxe? Kies dan voor een Van der Valk hotel. Ze hebben een veelzijdig kindermenu genaamd ‘van der valk wereldeters’. Kinderen worden op een leuke manier uitgedaagd om iets anders te eten dan de standaard friet-frikadel met appelmoes of spaghetti bolognese. De kosten vallen ook reuze mee: een kidsmenu kost tussen de € 10 en € 12. Zeker de moeite waard om een keer naartoe te gaan!

 

Humphrey’s

Zelf ben ik echt fan van Humphrey’s. Leuke sfeer en lekker eten. Helaas is het wel wat prijzig om daar met het hele gezin naartoe te gaan. Wij doen dat dan ook alleen voor een speciale gelegenheid. Volwassenen (en kinderen boven de 12 jaar) betalen € 29,95 voor een 3-gangenmenu. Een 3-gangenmenu voor kinderen onder de 12 jaar kost € 14,50 en een los hoofdgerecht kost €7,75.

 

De Beren

De Beren zit door heel Nederland en heeft een zeer uitgebreide kaart voor kinderen. Zijn je kinderen nog heel jong? Dan hebben ze zelfgemaakte babypotjes en peutermenu’s voor € 4,50. Voor een kindermenu (tot 12 jaar) betaal je ongeveer € 7. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en sommige vestigingen hebben een speelhoek. Bekijk hier of de vestiging bij jou in de buurt ook een speelhoek heeft. 

 

Thrill grill

Een heerlijk, betaalbaar hamburgerrestaurant in Amsterdam, Haarlem en Tilburg. Een vriendin van mij gaf ons deze tip toen we een dagje in Tilburg waren met het hele gezin. Ze hebben superleuke en creatieve kindermenu’s: leuk gepresenteerd en niet duur! Misschien een beetje een ongezonde optie, maar dat moet kunnen voor een keertje ;-).

 

Restaurant Leuk (Bussum)

Dit restaurant staat op mijn bucketlist om een keer naartoe te gaan. Ik heb er namelijk veel positieve verhalen over gehoord. Het restaurant is afgelopen jaar verkozen door The Fork (voorheen IENS) tot meest kindvriendelijke restaurant van Nederland. Terwijl de volwassenen van hun eten genieten, vermaken de kinderen zich in de speelruimtes onder toezicht van een begeleider. Er is een Wii, een Playstation, een x-box, een air hockey- en voetbaltafel, een winkeltje en een TV-room. Op woensdagen mogen kinderen meekijken in de keuken en hun eigen pizza bakken en iedere vrijdag is er een goochelshow. Voor kinderen betaal je € 15 en daar zit dan al het vermaak bij in.

Wat is jullie favoriete restaurant om met de kinderen naartoe te gaan? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Geef een reactie