De leukste DIY- Halloween pakjes voor kinderen!


De oorsprong van het feest Halloween ligt in Ierland. Eind oktober wordt daar de oogst van het land opgehaald en om dit te vieren maakten ze lampionnen van pompoenen en verkleedden ze zich om enge geesten weg te jagen. In Amerika is deze feestdag al jaren razend populair en inmiddels moet ook Nederland eraan geloven. Geweldig wat mij betreft! Pompoenen uithollen, lugubere pakjes maken en op 31 oktober met alle kinderen de straat op voor een ‘trick or treat’. Omdat het bijna zover is, heb ik de vier leukste ideeën voor een DIY- Halloweenkostuum op een rijtje gezet. Low-budget, snel gemaakt en gegarandeerd blije kindersnoetjes!

 

1. Toetanchamon de mummie

Dit mummiepak is geschikt voor alle leeftijden en is eenvoudig zelf te maken. Begin met het scheuren van een oud laken in reepjes stof. Bind 4 of 5 repen aan elkaar en wikkel de stof rondom het lichaampje. Begin bij de voeten en eindig bij het hoofd. Zorg ervoor dat je kinderen onder het mummiepak witte kleding dragen.

Voor een extra ‘oud-makend’ effect leg je de repen eerst in een laagje warm water, wrijf er daarna een beetje witte verf overheen en laat goed drogen. Net iets meer werk, maar zeker de moeite waard! Het fijne van dit kostuum is dat het niet uitmaakt als het er rommelig uitziet én het zit lekker warm 😉

 

2. Zombie kostuum

Veel enger dan een zombiekostuum wordt het niet en veel makkelijker ook niet ;-). Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn oude (lichte) kleren, een beetje verf en schmink. Zoek oude kleren bij elkaar en rafel hiervan de mouwen en broekspijpen. De kleding maak je – net zoals bij het mummiepak – vies door ze eerst nat te maken en daarna wat zwarte verf erop te smeren. Maak de zombie-look af met de schmink: het gezicht wit, donkere wallen onder de ogen en nepbloed op de kleding en het gezicht. Et voilà! Het kost je bijna niets en het ziet er harstikke ‘’spooky’’ uit.

 

3. Duo bliksem kostuum

Dit kwam ik tegen op het internet en ik vond het écht een grappig idee. Daarnaast heb je ook met minimale moeite twee pakjes in een keer klaar. Bij dit kostuum gaat een van de twee kids als bliksemschicht verkleed. De ander gaat verkleed als ‘bliksem-slachtoffer’.

Hoe maak je dit? Voor het eerste kostuum is een groot vel karton nodig en gele stof. Knip uit het vel karton een grote bliksemschicht, maak een rond gat voor het hoofd en bekleed met behulp van een lijmpistool het papier met gele stof. Het andere pakje is nog makkelijker. Zoek wat oude kleren bij elkaar en knip hier gaten in. Maak het vooral een beetje rommelig. Met zwarte verf en schmink maak je vervolgens een paar vegen op de kleding en op het gezicht en de haren toupeer je. Ready, steady go… twee leuke pakjes voor weinig geld!

 

4. Skelet maar dan anders

Er gaat vast een belletje rinkelen als ik de ‘dag van de doden’ zeg. Dit is een feestdag in Mexico en de laatste jaren een echte verkleed-hype in Nederland. De naam zegt het al: mensen zijn verkleed als levende doden. Heel eenvoudig en je kunt er al je creativiteit in kwijt!

Koop een kant-en-klaar t-shirt met een skelet geraamte erop of maak dit zelf. Knip daarvoor witte tape in de juiste vorm en plak dit op zwarte kleding. Verder maakt de kleding niet zoveel uit. Of je dochter nu een jurkje aanheeft of je zoon een blouse, het gaat voornamelijk om de schmink. Kijk daarvoor eens naar deze niet zo moeilijke youtube-tutorial. En google op ‘dag van de doden kostuums’ voor meer inspiratie!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze DIY- tips. Hoe vieren jullie Halloween? En wat is jouw leukste DIY-kostuumidee voor de kinderen? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie