Sinterklaas surprises: mama schiet te hulp!


Sinterklaas surprises. Met kinderen op school ontkom je er niet aan. Voor de één is het een feest, maar voor mij… Nou ja, laten we zeggen dat mijn creativiteit soms te wensen overlaat. De kinderen kwamen een paar weken geleden enorm enthousiast thuis. Ze vertelden welk lootje ze hadden getrokken en voor wie ze dus een supermooie surprise gingen maken.

 

Knutselen en rijmen (met wat hulp)

Dit jaar zijn de meeste van mijn kinderen tijd begonnen. Maar het maken van surprises en gedichten is ook een fulltime job voor mama: “Mam, Wat rijmt er op voetbalclub?” “Mam, Ik weet niet zo goed wat ik moet maken. Wil jij helpen?” “Mam, er zit per ongeluk lijm op tafel!” “Mam, ik heb een goudkleurige stift nodig!”

 

En dan komt toch weer het stukje van de Luizenmoeder bij me op. Hoever ga je om ze te helpen? Voor je het weet neem je de touwtjes zelf in handen en zit zoonlief plotseling te gamen terwijl ik druk in de weer ben met plakband en karton. Dat is dus niet de bedoeling. Maar het is ook de eerste keer (voor sommige kinderen) dat ze een surprise maken en ik wil wel dat hun klasgenootje een mooi kunstwerk krijgt.

 

Hoe help jij je kind met de surprise?

Uiteindelijk help ik altijd wel mee en probeer zoveel mogelijk de ideeën van de kinderen door te voeren. Maar ben ook wel benieuwd naar reacties van andere moeders hiermee. Helpen jullie mee, doen jullie niets of doen jullie misschien wel alles?

 

Het bedrag van het cadeautje

Het kopen van een leuk cadeautje blijft ook een uitdaging. Bij ons op school mogen kinderen voor elkaar een cadeautje kopen van 3,50 euro. Niet veel en daarom kun je eigenlijk alleen bij de Action een cadeautje halen. Daarmee is het nooit wat de kinderen vragen natuurlijk, want hier koop je geen Lego of een Barbie voor. Natuurlijk zijn er altijd ouders die toch iets meer uitgeven aan het cadeau (ze doen er dan bijvoorbeeld een chocoladeletter van 5 euro bij) en daar zijn sommige ouders het dan weer niet mee eens. Hoeveel wordt er op jullie school uitgegeven aan een surprise?

Geef een reactie