“Met een groot gezin vier je al snel 5 keer per jaar Sinterklaas”

Wat moet Sinterklaas nu weer geven aan de kinderen van een groot gezin? Krijgt iedereen wel evenveel cadeaus? En zijn ze ook wel allemaal even groot? En wat denk je van alle Sinterklaasvieringen op sportclubs en school. Inge is er maar druk mee, want in haar grote gezin wordt er dit jaar 5 keer Sinterklaas gevierd. Hoe zorg je (als hulpsinterklaas uiteraard) dat je geen cadeaus vergeet (of een gedicht, of een surprise)? En hoe zorg je ervoor dat de kinderen allemaal even blij zijn? Dit zijn haar Sinterklaas-tips voor een groot gezin.

 

“Zijn cadeau is veel groter dan het mijne!”

Herken je dat? De prijs van een cadeau valt in het niet bij de grootte ervan… Mijn kinderen (en ik gok alle kinderen) willen allemaal evenveel en even grote cadeaus krijgen. Het maakt hen weinig uit of iets duur of goedkoop is. Hier probeer ik dan ook elk jaar weer op te letten.

 

Elk kind hetzelfde budget

Voor elk kind hanteren we hetzelfde budget: vijfentwintig euro. Voor opa’s en oma’s is er geen budget bij ons. Die geven vaak ook wel wat meer. Hoe is dat bij jullie thuis geregeld?

 

Wensenlijstjes: versie 1 tot en met 5

Een wensenlijstje voor die opa en oma, een wensenlijstje voor de andere opa en oma, een wensenlijstje voor school en ook nog één voor de Sinterklaasviering bij de sportclub… En dan maar zorgen dat je nergens dezelfde cadeaus vraagt.? En wat moet je de kinderen nog geven? Bij het hebben van meerdere kinderen (in mijn geval 5 zoons) heb je natuurlijk al een hoop speelgoed. Wij krijgen namelijk elk jaar al het speelgoed in vijfvoud ;).

 

Cadeau inspiratie

Om al die wensenlijstjes te maken, zoek ik altijd naar wat inspiratie online. Zelf keizen de kinderen cadeaus die vaak toch aan de dure kant zijn (want ja, Sinterklaas betaalt toch). Gelukkig heb je in deze periode altijd wel een selectie online van het meest populaire speelgoed in Nederland. Vaak is het op internet ook wat makkelijker zoeken naar de voordeligste prijs van het speelgoed (sorry, speelgoedwinkels!).

 

Ons Sinterklaas cadeau aan grote gezinnen 🙂 

Speciaal voor gezinnen met kinderen (jongens/ meisjes) tussen de 5 en 12 heb ik een selectie gemaakt van kindercadeaus die er voor mij dit jaar echt uitschieten! En weet je wat? Dankzij slimme inkoop biedt Onsgrotegezin.nl deze cadeaus nu met een flinke korting aan grote gezinnen!

Dit speelgoed is nergens goedkoper dan bij Ons Grote Gezin!

Heb je zelf nog goede cadeautips voor grote gezinnen? Laat het ons weten, want misschien kunnen wij nog een mooie korting regelen voor de leden van Ons Grote Gezin.

 

Het plannen van de Sinterklaasviering

Is het gelukt met de coördinatie van de wensenlijstjes? Zijn er geen dubbele dingen gevraagd (bijvoorbeeld omdat je kind bij de ene oma begint over dat videospel, terwijl jij dat juist aan de andere oma had doorgegeven)? Dan is de volgende uitdaging het plannen van de Sinterklaasviering op een avond dat iedereen kan.

 

De Sinterklaasviering zelf

Wat een emoties tijdens zo’n avond. De kinderen zitten in spanning te wachten. En herken je dit? Ze pakken het cadeau uit en vinden het he-le-maal niets! Aangezien het cadeau door Sinterklaas gekocht is, krijg je als ouder de ongezouten mening van een teleurgesteld kind. Hoe kon Sinterklaas nu denken dat dit een goed cadeau was? Er stond toch echt iets heel anders op de wensenlijst! Gelukkig draaien ze altijd weer heel snel bij (bij het volgende cadeau waar ze wél blij mee zijn bijvoorbeeld). 😉

Geef een reactie