Welk type grote gezinnen-moeder ben jij?

Sta jij ’s ochtends meteen op om het ontbijt van de kinderen voor te bereiden? Of snooze je liever nog een keer of drie? Liever voorkomen dan genezen? Of ben je meer van het motto ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’? Benieuwd wat voor type grote gezinnen-moeder je bent? Wellicht herken je je in één (of meerdere) van onderstaande types! 😉

De chaotische moeder
Komen jouw kinderen weleens te laat op school (én heeft er één per ongeluk nog een pyjama aan)? Belt de juffrouw of meester je weleens persoonlijk nog even op om je te herinneren aan een sportdag? De chaotische moeder is redelijk makkelijk te herkennen, want ze vergeet weleens een afspraak. Of twee… Is er een studiedag voor de juffen en meesters? Het zal niet de eerste keer zijn dat de chaotische moeder die dag met de kinderen voor een gesloten schooldeur staat.

De bezorgde moeder
Wil jij het liefst alle problemen voor jouw kinderen oplossen? Schrik jij harder van een val dan jouw kind zelf? De bezorgde moeder staat altijd klaar voor haar kinderen. Soms tot grote ergernis van haar oudste telgen (die liever niet hebben dat ze na een potje voetbal de kleedkamer in stormt met een pleister voor die schaafwond). Voor een bezorgde moeder is een goede voorbereiding het halve werk.

De perfectionistische moeder
Het valt niet mee om altijd alles tot in de puntjes geregeld te hebben voor elk gezinslid. Met jouw (dagelijkse) goedbedoelde adviezen blijven juffen en meesters liever uit je buurt. Maar eerlijk is eerlijk; er gaat geen kind de deur uit zonder er tiptop uit te zien en zelfs manlief heb je in het gareel. Thuis is er geen stofje te bekennen. En laat dat verjaardagsfeestje maar aan haar over, want de perfectionistische moeder regelt het tot in de puntjes. Inclusief gepersonaliseerde goodiebag na afloop.

De relax-moeder
Een dagje vrij, maar nog geen idee wat jullie gaan doen met het gezin? Bepalen de kinderen vaak wat er gegeten wordt? Komt stress niet voor in jouw woordenboek? De relax-moeder maakt zich nergens druk om en houdt van impulsieve acties. Afspraken maken met de relax-moeder is wat lastig. Het kan namelijk maar zo dat ze toch een ander plan trekt. Liever avontuur dan structuur! Eén ding is zeker: de relax-moeder is een echte levensgenieter.

Geef een reactie