Erop uit tijdens de herfstvakantie!

Het is bijna herfstvakantie en dat betekent dat de kinderen ‘vermaakt’ moeten worden. Hebben jullie plannen voor een dagje weg? Zo’n uitje waarbij het hele gezin zich vermaakt, dat is zo makkelijk nog niet. En al helemaal niet goedkoop. Toch? Hierbij mijn tips voor een dagje uit in de herfstvakantie (en voor elk budget!).

Dagje weg: pretpark of dierentuin

Voor een vakantiegevoel hoef je niet per se op vakantie. Je kunt ook een dagje naar het pretpark of de dierentuin of onderneem een leuke activiteit. Een heel leuk pretpark voor kleine kinderen is de Julianatoren in Apeldoorn. Ze hebben op het moment zelfs hun gezinsabonnement voor een verlaagd tarief in de voorverkoop! Zijn je kinderen al wat ouder, dan kun je beter kiezen voor een actiepark als Walibi in Flevoland. Genoeg achtbanen te vinden en de hele maand oktober kun je ’s nachts griezelen tijdens de Fright Nights.

Dierenliefhebbers gaan natuurlijk naar de dierentuin. Maar goed, welke is het leukst? Bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen ontmoet je reuzepanda’s Wu Wen en Xing Ya, bij safaripark Beekse bergen mogen kinderen tot 3 jaar gratis naar binnen en hebben ze zelfs 25% korting op hun tickets tijdens de herfstvakantie! Bij Burgers Zoo in Arnhem zwemmen de vissen letterlijk boven je hoofd en komen de zeekoeien je voorbij in de Mangrove.

Dagje weg: als het regent…

Het Nederlandse weer geeft niet altijd zonneschijn. Een paar overdekte dagje weg opties zijn dan ook welkom. Je kunt bijvoorbeeld naar een Indoor speelparadijs. Waarschijnlijk ken jij er wel een bij jou in de buurt. Een hele leuke optie is ook het Giga Konijnenhol in Beerze (Overijssel). Kinderen klimmen en klauteren in de speeltuin, op de bowlingbaan of in het zwembad, terwijl jij een oogje in het zeil houdt vanuit de lounge. Je kunt natuurlijk ook naar een museum gaan. We vertellen je graag in deze blogpost welke musea het leukst zijn voor kinderen.

Dagje weg met een kleine beurs

Wil je een keer niet een half maandloon uitgeven aan entreebewijzen voor de Efteling? Deze uitjes zijn helemaal gratis en kinderen vinden het geweldig: succes verzekerd!Ga bijvoorbeeld eens naar een kinderboerderij. Of maak een wandeling in het bos. Neem een picknickmand met eten en drinken mee en je hebt een leuk dagje weg. En vergeet vooral niet wat mooie bladeren, eikels en dennenappels mee te nemen voor een herfststuk. Hoe je dat samen met de kinderen maakt, lees je in dit artikel.

Dagje weg naar het Dolfinarium!

Zin om in de herfstvakantie naar het Dolfinarium te gaan met het hele gezin? Om de herfst te vieren, hebben we speciaal voor onze grote gezinnen een flinke korting kunnen regelen voor het Dolfinarium! Ga naar de aanbieding.

Wat zijn jullie plannen met de herfstvakantie?

Geef een reactie