Deze pretparken hebben kortingspassen voor gezinnen


Mijn kinderen vinden pretparken leuk, en dat vind ik ook. Het zijn alleen niet altijd de goedkoopste uitjes. Zeker wanneer je zoals wij zeven of meer toegangskaartjes nodig hebt. Gelukkig zijn er allemaal kortingen, acties en abonnementen waar ik zoal gebruik van maak, om een dagje pretpark leuk en betaalbaar te houden. Dat vraagt wel wat uitzoekwerk. Ik wil jullie graag alvast op weg helpen door mijn online uitzoekwerk met jullie te delen. Dit zijn 5 pretparken en hun opties voor gezinsabonnementen waar ik in geïnteresseerd ben.

Julianapark

Julianatoren in Apeldoorn richt zich op gezinnen met kleinere kinderen. Ze hebben dan ook aantrekkelijke abonnementen voor gezinnen. De beste keuze is het Gezinsabonnement. Voor € 230 (2018) kun je met het hele gezin een jaar lang genieten van pretpark Julianatoren. Het aantal kinderen maakt niet uit, wat wel zo handig is wanneer je een groot gezin hebt, en daarnaast mogen er ook twee ouders en twee grootouders mee voor dezelfde prijs. Dat is bijna gratis, toch?

Pretpark de Valkenier

De goedkoopste optie die ik met jullie wil delen, is echter van pretpark de Valkenier in Valkenburg. Het heeft misschien niet de ‘wonderen’ van de Efteling en de achtbanen gaan niet zo hard als die van Walibi, maar met een seizoensabonnement van slechts € 25 per persoon (kinderen jonger dan 2 gratis) is het toch een aantrekkelijke optie. Waar andere abonnementen vaak korting geven op bijvoorbeeld eten, souvenirs en toegang bij ander pretparken, verleent het seizoensabonnement van pretpark de Valkenier enkel gratis toegang voor dit pretpark.

Efteling

De Efteling heeft de duurste tickets van pretparken in Nederland. Ik ben er met mijn kinderen geweest en het was toch een prachtige ervaring voor hen om de ‘wereld vol wonderen’ meegemaakt te hebben. Gelukkig kon ik gebruik maken van een supermarktactie die de toegangsprijzen voor een goedkopere prijs aanbood. Deze acties worden vaker gedaan, dus houdt dat in de gaten! Wie van jullie in de buurt woont en en de Efteling vaker wilt bezoeken, kan voor een Efteling jaarabonnement kiezen. Kinderen onder de vier jaar mogen sowieso gratis mee. Voor de rest betaalt je voor jezelf en je kinderen € 145 per jaar per persoon. Dat is nog steeds een hoop geld, maar je krijgt wel korting op bijvoorbeeld eten & drinken, souvenirs, voorstellingen en toegangskaarten voor andere parken en dierentuinen.

Toverland

Wat ik leuk vond aan Toverland, was dat hoeveel je betaalt voor het Toverland-abonnement afhangt van de lengte van mijn kinderen. Kinderen kleiner dan 1.2 meter betalen namelijk € 69 en kinderen vanaf 1,2 meter en volwassenen € 99. Je krijgt er – naast een jaar lang gratis toegang – andere voordelen bij. Zoals korting op eten & drinken, souvenirs, parkeren en korting op toegangskaarten bij andere attractieparken en dierentuinen.

Walibi Holland

Ik weet dat sommige van jullie al oudere kinderen hebben. Dan is Walibi Holland met zijn spannende achtbanen een interessant pretpark. Een Walibipas kost € 80 per persoon en geeft iemand een jaar lang toegang tot het pretpark. Koop je de Walibi pas met drie vrienden of meer, dan krijg je korting en kost een abonnement € 10 per persoon minder. Koop jij voor je hele gezin Walibi passen, dan kost een abonnement ‘slechts’ € 50 per persoon. Naast gratis toegang tot het pretpark, verleent de Walibi pas ook 50% korting op de toegang tot haar zusterpretparken in België en Frankrijk: Walibi Belgium, Bellewaerde en Parc Astérix.

Ik weet eerlijk gezegd nog niet of en welk abonnement ik voor mijn grote gezin aanschaf. Gaan jullie met de kinderen weleens naar een pretpark? En denken jullie na over een abonnement?

Geef een reactie